Ασφάλεια wordpress

Επιθέσεις σε live χρόνο εναντίων sites. Η ασφάλεια είναι ζήτημα θεμελιώδους σημασίας.

  • Προέλευση Επίθεσης
  • Μη ύποπτο
  • Μπλοκάρισμα επίθεσης από το firewall Yet

Βλέπετε live επιθέσεις σε wordpress ανα τον κόσμο με live στοιχεία που ανανεώνονται όσο το βλέπετε από την wordfence. Δείχνει ένα μόλις 3% των πάνω από 14000 επιθέσεων ανά λεπτό . Αυτό είναι το διαδικτυακό περιβάλλον στο οποίο το wordpress καλείται να επιβιώσει.

Ασφάλεια wordpress

H ασφάλεια στο wordpress  όπως και η ταχύτητα του είναι θέματα μέγιστης σπουδαιότητας για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του. Αυτό το πακέτο απευθύνεται σε όσους έχουν προχωρήσει σε αυτή την κρίσιμη συνειδητοποίηση μέσω της γνώσης και εμπειρίας τους.

H φιλοξενία του WordPress όπως και κάθε cms ( content management system ) δεν είναι μια απλή υπόθεση όπως δικαίως μπορεί κάποιος να φαντάζεται.

Οι διαφορετικές εκδόσεις php και οι κατά καιρούς αναβαθμίσεις τους είναι υποχρεωτικές τόσο σε επίπεδο ασφάλειας όσο και σε επίπεδο σταθερότητας και λειτουργίας του wordpress ενώ διασφαλίζουν πρωτίστως την ασφάλεια του ιστοτόπου σας.

Κάθε φορά που ένα κενό ασφαλείας βρίσκεται στο wordpress και ένα update έρχεται να το καλύψει αυτό ουσιαστικά δηλώνει σε κάθε επίδοξο hacker ποιο είναι το κενό ασφαλείας στην προηγούμενη έκδοση δίνοντας του ουσιαστικά οδηγίες για το πως να δημιουργήσει “κλειδί παραβίασης”

Εκτός αυτών υπάρχουν πλήθος έτοιμων εργαλείων που σκανάρουν τον κυβερνοχώρο για να βρουν παλιές εκδόσεις του wordpress (και plugin που αυτό χρησιμοποιεί) καθώς και αυτόματους μηχανισμούς παραβίασης του.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι τα updates είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. Παρότι όμως το wordpress έχει αυτόματο μηχανισμό ανανέωσης του wordpress και των plugin του αυτό μπορεί να επηρεάσει ποικιλοτρόπως την εμφάνιση και σταθερότητα λειτουργίας του site σας.

Το theme που έχετε επιλέξει (το εικαστικό γνωστό και ως template) μπορεί να μην είναι συμβατό με την νέα έκδοση του wordpress. Κάποια plugin ενδεχομένως και αυτά να μην είναι συμβατά με την έκδοση του wordpress ή και να “συγκρούονται” με κάποια άλλα.

Όλα αυτά οδηγούν σε σημαντικά προβλήματα λειτουργίας όπως κάποια τμήματα ή το όλο site να μην λειτουργεί – εμφανίζεται με τον προβλεπόμενο τρόπο ή να παρατηρούνται τρομερές χρονικές καθυστερήσεις στην φόρτωση της σελίδας.

Τέτοια προβλήματα θα οδηγήσουν αρχικά μακριά τους υπάρχοντες επισκέπτες της σελίδας σας, θα δείτε το web site σας να παίρνει την κατιούσα στις μηχανές αναζήτησης και όλες σας οι προσπάθειες και η επένδυση σας να βουλιάζει αύτανδρη αν μας επιτρέπεται την χρήση της έκφρασης.

Αυτά που σας αναφέραμε δεν είναι ένα σενάριο που μπορεί να συμβεί αλλά ένα σενάριο που ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ χωρίς κανείς να ξέρει το πότε. Όταν δε συμβεί όπως και στην ζωή ή θα είναι πολύ αργά ή θα πληρώσει κάποιος χρυσάφι την αμέλεια του αυτή.

Με απλά λόγια το wordpress απαιτεί τον τεχνικό διαχειριστή και μια σειρά εργαλείων και φυσικά εκτός από την γνώση και την απαραίτητη εμπειρία.

Τι κάνουμε εμείς για εσάς πλέον με ένα κόστος 19  ευρώ ανά μήνα;

Ενεργοποιούμε και ρυθμίζουμε το περίφημο live firewall wordfence με το κόστος να συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του web hosting. Δείτε αναλυτικά ακολούθως το τι κάνει αυτό.

Μέσω του total cache και υπηρεσιών cloud κάνουμε optimize το site σας για να τρέχει επίσης πιο γρήγορα. Οι εικόνες και άλλα στοιχεία του site σας παίζουν από πολλούς διαφορετικούς server ανά τον κόσμο. Δείτε αναλυτικά ακολούθως τον τρόπο με τον οποίο το wordfence, το total cache και οι cloud servers της max cdn θα πάνε το site σας σε άλλη διάσταση.

Ρυθμίζουμε έτσι ώστε το admin panel να μην είναι διαθέσιμο από το κλασικό url /wp-admin που είναι ο στόχος του 99 των hackers καθώς και μια σειρά ρυθμίσεων ασφαλείας.

Κρατούμε back up του site σας έτσι ώστε όταν συμβεί το όποιο πρόβλημα (και όχι αν) να είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε. Γιατί στην πληροφορική υπάρχουν χρήστες που έχουν πάρει back up και χρήστες που θα ευχόντουσαν να είχαν πάρει backup .

Σας υποστηρίζουμε με 10 ώρη τεχνική υποστήριξη ανά μήνα , που συνήθως υπεραρκεί για όλα τα θέματα του wordpress σας.

Improved page load times

Reduced page load times can increase visitor time on site and number of pages viewed, in addition to improved conversion rates.

Optimization score improvements

Dramatic improvements in YSlow and Google Page speed scores possible when W3 Total Cache is fully configured.

Improved user experience

Page cache and Browser cache configuration gives visitors perception of “instant” repeat page views.

Significant bandwidth savings

Up to 80% Bandwidth savings via Minify and HTTP compression of HTML, CSS, JavaScript and RSS feeds.

MaxPOPs

MaxPOPs in strategic locations for todays internet — not dial up.

MultiPath™ Network

Our Anycast network with traffic shaping logic gets you to first and last byte faster.

FastStack

Our custom TCP stack and 100% SSD servers increase speed and throughput.