Δεν βλέπω την ιστοσελίδα μου από το pc μου.

0 comment

Το να μην βλέπει κάποιος την ιστοσελίδα του μόνο από την σύνδεση του ενώ οι υπόλοιποι χρήστες την βλέπουν κανονικά είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα απότοκο της προστασίας ενός server από ένα firewall κάτι που ενώ κάποιες φορές είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό είναι σωτήριο σε πολλές περιπτώσεις κακόβουλων επιθέσεων. Γιαυτό και σαν dreamweaver.gr / hoster.gr όλοι οι servers μας διαθέτουν τόσο firewall σε επίπεδο server αλλά και δεύτερο firewall σε επίπεδο εφαρμογής είτε όταν χρησιμοποιούμε το opencart για κατασκευή eshop είτε όταν χρησιμοποιούμε το wordpress για κατασκευή ιστοσελίδων

Αρχικά για να δείτε αν το site σας δεν είναι προσβάσιμο μόνο από εσάς ή από όλους μπορείτε να επισκέφτεστε αυτό το url

http://www.downforeveryoneorjustme.com/

και να συμπληρώνεται το domain name σας στο αντίστοιχο πεδίο

π.χ. Is dreamweaver.gr down for everyone or just me?

down1

ακολούθως να κάνετε κλικ στο link or just me? που είναι υπογραμμισμένο με μπλε γραμματοσειρά.

Αν το μήνυμα είναι της μορφής It’s just you. http://dreamweaver.gr is up. σημαίνει ότι μόνο εσείς δεν μπορείτε να δείτε το site σας

Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Το πιο πιθανό είναι ότι το firewall του server έχει διαπιστώσει κάποιες κινήσεις που θεώρησε ύποπτες και έβαλε φραγή στην ip σας. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα pc / κινητά που εξυπηρετούνται – λαμβάνουν internet από αυτόν τον router δεν θα έχουν πρόσβαση.

Τι πρέπει να κάνετε;

Αν έχετε δυναμική ip στον χώρο σας (η συντριπτική πλειοψηφία των συνδέσεων αφού για να έχετε στατική ip πρέπει να κάνετε ειδική αίτηση και να πληρώνετε επιπλέον κόστος για αυτήν στον λογαριασμό σας – κάτι που πρακτικά μεταφράζεται αν δεν ξέρετε τι έχετε τότε κατά 99,9% έχετε δυναμική ip ) κάντε μια επανεκκίνηση στο router του γραφείου σας και αφήστε το κλειστό για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Συνήθως με την επανεκκίνηση θα πάρει ο router σας καινούργια ip και θα επιλυθεί το πρόβλημα αυτομάτως.

Αν όχι ή αν έχετε στατική ip τότε επισκεφθείτε το ακόλουθο ιστοτόπο

https://whatismyipaddress.com/

και εκεί θα δείτε την ip σας με ένα μήνυμα της μορφής

Your IPv4 Address Is:
94.70.168.21

ip

Ακολούθως στείλτε ένα email στον hosting provider σας ζητώντας του να αφαιρέσει την ip σας από τις μπλοκαρισμένες ip του firewall . Προτείνουμε τον πρώτο δρόμο γιατί η όλη διαδικασία του δεύτερου είναι σημαντικά πιο χρονοβόρα για εσάς.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε

Για την Hoster.Gr
Θανάσης Δαβαλάς

 

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree