Φιλοξενία wordpress

Επιθέσεις σε live χρόνο εναντίων sites. Η ασφάλεια είναι ζήτημα θεμελιώδους σημασίας.

  • Προέλευση Επίθεσης
  • Μη ύποπτο
  • Μπλοκάρισμα επίθεσης από το firewall Yet

Βλέπετε live επιθέσεις σε wordpress ανα τον κόσμο με live στοιχεία που ανανεώνονται όσο το βλέπετε από την wordfence. Δείχνει ένα μόλις 3% των πάνω από 14000 επιθέσεων ανά λεπτό . Αυτό είναι το διαδικτυακό περιβάλλον στο οποίο το wordpress καλείται να επιβιώσει.

Φιλοξενία wordpress

Η φιλοξενία του wordpress και η διαχείριση των θεμάτων ασφαλείας και λειτουργικότητας του δεν είναι μια υπόθεση που αυτορυθμίζεται. Όσοι από εσάς είστε χρήστες του ήδη ή απλά γνώστες του αντικειμένου αυτό ήδη το γνωρίζετε και σε εσάς απευθύνεται αυτό το πακέτο.


H φιλοξενία του WordPress όπως και κάθε cms ( content management system ) δεν είναι μια απλή υπόθεση όπως δικαίως μπορεί κάποιος να φαντάζεται.

Οι διαφορετικές εκδόσεις php και οι κατά καιρούς αναβαθμίσεις τους είναι υποχρεωτικές τόσο σε επίπεδο ασφάλειας όσο και σε επίπεδο σταθερότητας και λειτουργίας του wordpress ενώ διασφαλίζουν πρωτίστως την ασφάλεια του ιστοτόπου σας.

Κάθε φορά που ένα κενό ασφαλείας βρίσκεται στο wordpress και ένα update έρχεται να το καλύψει αυτό ουσιαστικά δηλώνει σε κάθε επίδοξο hacker ποιο είναι το κενό ασφαλείας στην προηγούμενη έκδοση δίνοντας του ουσιαστικά οδηγίες για το πως να δημιουργήσει “κλειδί παραβίασης”

Εκτός αυτών υπάρχουν πλήθος έτοιμων εργαλείων που σκανάρουν τον κυβερνοχώρο για να βρουν παλιές εκδόσεις του wordpress (και plugin που αυτό χρησιμοποιεί) καθώς και αυτόματους μηχανισμούς παραβίασης του.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι τα updates είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. Παρότι όμως το wordpress έχει αυτόματο μηχανισμό ανανέωσης του wordpress και των plugin του αυτό μπορεί να επηρεάσει ποικιλοτρόπως την εμφάνιση και σταθερότητα λειτουργίας του site σας.

Το theme που έχετε επιλέξει (το εικαστικό γνωστό και ως template) μπορεί να μην είναι συμβατό με την νέα έκδοση του wordpress. Κάποια plugin ενδεχομένως και αυτά να μην είναι συμβατά με την έκδοση του wordpress ή και να “συγκρούονται” με κάποια άλλα.

Όλα αυτά οδηγούν σε σημαντικά προβλήματα λειτουργίας όπως κάποια τμήματα ή το όλο site να μην λειτουργεί – εμφανίζεται με τον προβλεπόμενο τρόπο ή να παρατηρούνται τρομερές χρονικές καθυστερήσεις στην φόρτωση της σελίδας.

Τέτοια προβλήματα θα οδηγήσουν αρχικά μακριά τους υπάρχοντες επισκέπτες της σελίδας σας, θα δείτε το web site σας να παίρνει την κατιούσα στις μηχανές αναζήτησης και όλες σας οι προσπάθειες και η επένδυση σας να βουλιάζει αύτανδρη αν μας επιτρέπεται την χρήση της έκφρασης.

Αυτά που σας αναφέραμε δεν είναι ένα σενάριο που μπορεί να συμβεί αλλά ένα σενάριο που ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ χωρίς κανείς να ξέρει το πότε. Όταν δε συμβεί όπως και στην ζωή ή θα είναι πολύ αργά ή θα πληρώσει κάποιος χρυσάφι την αμέλεια του αυτή.

Με απλά λόγια το wordpress απαιτεί τον τεχνικό διαχειριστή και μια σειρά εργαλείων και φυσικά εκτός από την γνώση και την απαραίτητη εμπειρία.

Τι κάνουμε εμείς για εσάς πλέον με ένα κόστος 10 ευρώ ανά μήνα;

Ενεργοποιούμε και ρυθμίζουμε το περίφημο live firewall wordfence με το κόστος να συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του web hosting. Δείτε αναλυτικά ακολούθως το τι κάνει αυτό.

Μέσω του wordfence κάνουμε optimize το site σας για να τρέχει επίσης πιο γρήγορα.Ρυθμίζουμε έτσι ώστε το admin panel να μην είναι διαθέσιμο από το κλασικό url /wp-admin που είναι ο στόχος του 99 των hackers καθώς και μια σειρά ρυθμίσεων ασφαλείας.

Κρατούμε back up του site σας έτσι ώστε όταν συμβεί το όποιο πρόβλημα (και όχι αν) να είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε. Γιατί στην πληροφορική υπάρχουν χρήστες που έχουν πάρει back up και χρήστες που θα ευχόντουσαν να είχαν πάρει backup .

Σας υποστηρίζουμε με 2 ώρη τεχνική υποστήριξη ανά μήνα , που συνήθως υπεραρκεί για όλα τα θέματα του wordpress σας μια υπηρεσία που το κόστος της κυμαίνεται από τα 30 – 50 ευρώ ανα μήνα συνήθως.

Φυσικά υπάρχει πάντα και το πακέτο managed wordpress hosting κόστους 19 ευρώ ανά μήνα με 10 ώρες support ανά μήνα και για το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ