Πόσο εύκολο είναι να ρίξει κάποιος μια ιστοσελίδα; DοS Attack

0 comment

Οι επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης (Df-service attack, DoS attack) ονομάζονται γενικά οι επιθέσεις εναντίον ενός υπολογιστή, ή μιας υπηρεσίας που παρέχεται, οι οποίες έχουν ως σκοπό να καταστήσουν τον υπολογιστή ή την υπηρεσία ανίκανη να δεχτεί άλλες συνδέσεις και έτσι να μην μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους πιθανούς πελάτες. Είναι πολύ εύκολο να ρίξουμε μια ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας απλά τη γραμμή εντολών του MS-DOS.

Το πρώτο βήμα είναι να πάμε στη γραμμή εντολών του υπολογιστή μας, να γράψουμε την εντολή cmd και να πατήσουμε enter.Η γραμμή εντολών στα windows βρίσκεται στο start menu, συνήθως είναι ένα πλαίσιο κειμένου στην αρχή του start menu.Όταν πατήσουμε την εντολή cmd θα ανοίξει ένα παράθυρο εντολών του MS-DOS.

Το δεύτερο βήμα είναι να βρουμε την ιστοσελίδα που θέλουμε να ρίξουμε.Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να ρίξουμε την ιστοσελίδα www.website.com

Το τρίτο βήμα είναι να πάμε στο παράθυρο εντολών του MS-DOS που έχει ανοίξει και να πληκτρολογήσουμε:

Ping www.website.com

Το αποτέλεσμα αυτής της εντολής, μεταξύ των άλλων, θα είναι να μας δείξει την ip διεύθυνση της ιστοσελίδας που θέλουμε να ρίξουμε.
Ας υποθέσουμε πτι η ip διεύθυνση είναι η: 100.00.0.0

Στη συνέχεια θα πρέπει να εκτελέσουμε την εντολή:

ping 100.00.0.0 -t -l 65500

Το 65500 είναι το πλήθος των byte που θα σταλούν με την εντολή ping

Εάν η παραπάνω εντολή εκτελεστεί από 5 τουλάχιστο υπολογιστές ταυτόχρονα, οι οποίοι να έχουν γρήγορο internet.Οι υπολογιστές αυτοί πρέπει να βρίσκονται σε διαφορετικές ip διευθύνσεις.Σε αυτή την περίπτωση θα σταλεί μεγάλη ποσότητα δεδομένων ταυτόχρονα στο server.Ο server δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί, και η ιστοσελίδα θα πέσει.

Εάν μετά από την επίθεση ανοίξουμε τη browser με τη διεύθυνση της ιστοσελίδας, για παράδειγμα www.website.com, θα δούμε οτι έχει πέσει.

Κλείνοντας αυτό το άρθρο οφείλουμε να τονίσουμε κάποια πράγματα:

1. Η παρουσίαση αυτή γίνεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, ώστε να γνωρίζετε με ποιόν τρόπο μπορεί κάποιος να επιτεθεί στην ιστοσελίδα σας.

2. Η εφαρμογή αυτής της τεχνικής είναι παράνομη. Η ip από την οποία έγινε η επίθεση καταγράφεται από το server της ιστοσελίδας που κάνουμε την επίθεση, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον μας. Εάν αναγνωριστεί η ip του σπιτιού ή της εταιρείας από την οποία έγινε η επίθεση, είναι πολύ πιθανό ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ή της εταιρείας να βρεθεί στη φυλακή.

3. Η απλή παρουσία ενός firewall κάτι που θεωρείται πλέον προαπαιτούμενο στην φιλοξενία της ιστοσελίδας σας. Αυτό θα μπλόκαρε εν τη γεννέσει αυτή την προσπάθεια φυσικά όμως όχι κάθε επίθεση. Θα σας κάλυπτε από “χονδροειδούς” χαρακτήρα επιθέσεις όπως η προαναφερόμενη.

Η καλύτερη άμυνα απέναντι σε διαδικτυακές επιθέσεις είναι να εμπιστευτείτε τη υποστήριξη και συντήρηση της ιστοσελίδας σας σε μια μεγάλη και αξιόπιστη εταιρεία.

Για την Hoster.Gr
Θανάσης Δαβαλάς

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree